Het kook- en grill virus is mede door de komst van de Patton Kamado nu toch ook echt in Nederland toegeslagen met de mooiste bereidingen van o.a. picanha, Angus beef, tomahawk en velerlei vis, groente en zelfs vega experimenten op de grill. Neem dan ook geen genoegen met zomaar een Kamado, maar kies voor de Patton #1 Premium Kamado, welke al zo’n tien jaar de trend zet binnen de culinaire barbecue wereld. De Patton Kamado is al vaak gekopieerd, maar mogen zeker stellen nog nooit eerder geëvenaard ! Vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit en afwerking, maar zeker ook de toevoeging van opvallende en bovenal praktische accessoires, maakt Patton steeds opnieuw het verschil in de markt van de keramische barbecues. Patton tilt de Kamado voor komende jaar naar een nog hoger niveau vanwege o.a. de toevoeging van de nieuwe forse XL deksel thermometer welke er voor zorgt dat je de temperatuur in de Kamado altijd helder en duidelijk kunt aflezen. Tevens is het grillrooster uitgerust met een scharnierend deel, waardoor je tijdens het grillen op eenvoudige wijze houtskool kunt toevoegen. Deze speciale “Red Devil” edition is uitgevoerd in opvallend rood/zwart met Red Devil Decal op de margrietschijf, want de tijd dat een barbecue niet op mocht vallen in de tuin, ligt gelukkig al lange tijd achter ons !!
Kenmerken:
•Uitvoering 15”; Diameter grilloppervlak 34 cm.
• Kleur: Rood/zwart geëmailleerd (zgn. “Red Devil” uitvoering)
• Hoogwaardig geglazuurd industrieel (cordoriet) keramiek, welke bestand is tot temperaturen van zo’n 1.000 graden Celsius.
• Dankzij de keramische schaal en gecontroleerde luchtstroom wordt het vlees of ander gerecht sappiger en malser dan in welke andere stalen barbecue ook !
• Vanwege het ventilatierooster aan de onderzijde i.c.m. met de zgn. margrietschijf / top vent aan de bovenzijde is de temperatuur uitermate goed te controleren en in te regelen.
• 15” uitvoering standaard uitgevoerd met degelijk zwart powdercoated onderstel incl. twee stevige handgrepen.
• Middels de luxe XL thermometer incl. kalibratie functie op het deksel, is de temperatuur goed te volgen en ben je altijd verzekerd van de juiste temperatuur weergave.
Herkomst / algemene kenmerken:
Kamado is het Japanse woord voor ‘kachel’ of ‘fornuis”. Archeologen hebben ontdekt dat de eerst gevonden resten van de huidige Kamado modellen zo’n 4.000 jaar oud zijn, en sindsdien is deze barbecue geëvolueerd tot een culinaire alleskunner in veel Michelin sterren restaurants. Vanwege de uitstekende warmte isolerende eigenschappen van de keramische schaal, blijven vleessappen als bij geen enkel andere barbecue behouden, en kan men vanwege de precieze controle van de luchtstroom naast grillen en roken, tevens denken aan het bakken van pizza’s, maar bijvoorbeeld ook overheerlijke flammkuchen en zelfs brood.
Nog nooit kwam een gerecht beter en smaakvoller van de barbecue, en gaat de Patton #1 Premium Kamado verder waar een andere barbecue ophoudt !